61º10´5´´ N 11º20´35 ´´ Ø  | -2º | VH 45435 | RENA, ØSTERDALEN

Hviletid,OddArne-2

– Det er verst i Oslo, de har en annen holdning der, også er det flere av dem.
Odd-Arne Knudsen snakker om stressa personbilsjåfører i trafikken. Han tror ikke folk tenker over hvor lang bremselengde en bil lastet til sekstifem tonn må ha. Eller hvor enorm blindsone de faktisk har, der de sitter flere meter over veien. Når folk smetter inn foran er det ofte han ikke ser bilen før den allerede er der.
– Det burde vært obligatorisk å sitte på med en lastebil før du kunne kjøre opp med personbil. Så folk fikk en forståelse for at man av og til nesten må stå i setet for å se han som smetter forbi deg på høyresida.

Da det skulle lages ny tunell rett ved en barneskole i Sjødalen kjørte Odd-Arne rundt sammen med NAF og viste barneskolebarna når sjåføren kunne se dem i veien og ikke.
– Vi har jo speil og hjelpemidler, men det er likevel begrensa. Har du da en liten unge som kommer ut fra høyre, det er en skremmende tanke.

Hviletid,OddArne-3

Odd-Arne har kjørt lastebil siden søttiåtte, men med et opphold midt inni der, for å kjenne etter om han hadde valgt rett. Det hadde han, og nå kjører han spesialtransport på norske veier.
Spesialtransport, da er det snakk om brei last og store maskiner, blinkende gule lys og når de er ekstra breie; følgebil. Kommer du opp på fire meter i bredden må politiet også med. Men inatt har Odd-Arne parkert på Rena med noen svære stein til Bjørn Kjos og Norwegian. Han er hverken så tung eller så brei at han trenger følge denne gangen. Så nå sitter han her, med cowboyhatten hengende over setet og Lasse Stefans på høyttalerne.
– Man skal jo ha et yrke. Og jeg har prøvd litt av hvert opp gjennom, men dette… Du får sett litt av verden også får du truffet folk.

Hviletid,OddArne-1