63º19´54´´ N 10º21´22 ´´ Ø  | -2º | ZA 13446 | VOLVO, TRONDHEIM

Da Kim netopp hadde fått lappen hadde de en leveranse på landsbygda i Estland. Der opplevde han at folk bukket for ham når han kom, at de så opp til ham.
– Det var en god følelse, det å bli verdsatt for den jobben man gjør. Oppdraget. Her ser folk ned på deg, som om du liksom ikke fikk til noe bedre. Men det er et komplisert yrke, egentlig. Det handler ikke bare om å kjøre dette her.

Kim Kloster Bjerge har parkert utenfor Volvo i Trondheim med en bil som pleier være full av fisk fra nord. Dansken, som har bodd i Norge siden han var ti, forelska seg i Nord-Norge da han var der under førstegangstjenesten. Så flytta han like godt opp. Nå har han kjørt lastebil i 12 år.
Det er en varm og god fyr som humrer når han forteller hvordan han alltid har alltid elsket bil og motor og store ting. Det beste han vet er å få kjøre spesialtransport med gule blinkende lamper, brei last. Da er man kongen av veien.
– Alle har nok hatt en cowboyperiode i starten – der du kjører på sperringa og er litt tøffing. Men med litt erfaring ser du raskt hvordan det bør være. Hva som er best for deg selv og andre.
Hviletid,Kim-3

Og etter tolv år på veien har han vært gjennom mye. Det tyngste var å komme seg etter var en frontkollisjon med personbil. En kollisjon jenta i personbilen valgte.
– Det å velge at et annet individ skal bli ditt drapsvåpen, det er ganske grusomt. Uansett hvor ferdig du er med ditt eget liv.

Hviletid,Kim-2