59º53´40´´ N 10º45´33 ´´Ø  | -1º | ZT 48142 | KONGSHAVN, OSLO

Hviletid,Fredrik-2
Hviletid,Fredrik-4
Fredrik er fra Fredrikstad.
 Han er 19 år og har kjørt lastebil i to måneder. Lærling. Og elsker det.
Det er ettermiddag i Oslo. Pendlertrafikken ut fra sentrum har nettopp løsnet opp, folk har kommet seg hjem fra jobb. Til familien. Middagen. Men blant containerne på Kongshavn ringer Fredrik til kjæresten. Han rakk ikke lossingen før de stengte for dagen. Nå skal han sove her, kjæresten må vente.
Fredrik Sigvartsen er en av stadig færre som er unge i dette yrket. Rekrutteringen er dårlig, bransjen er under press. Men selvom Fredrik ikke rekker hjem til kjæresten denne ettermiddagen er dette likevel drømmeyrket.
– Den dagen jeg stod der på Hamar med lappen i hånda… tenk at jeg klarte det. Den følelsen av mestring som det var, nei det var stort.
Utenfor vinduene faller myke, våte snøfnugg til bakken. Sånne som ikke legger seg, men som forsvinner idet de treffer målet. Fredrik har hittil bare kjørt på vinterføre, det kan være en tøff start. Han kaster et blikk på speilet, knukket. Foran på bilen mangler kufangeren.
 – Jeg la meg for langt ut, så velta jeg ut i grøfta. Jeg veit ikke hvor lenge jeg lå før jeg kom til meg selv, men da jeg klatra ut av bilen og satt der i grøftekanten og venta på hjelp var det ingen som stoppa. Alle bare kjørte forbi… lastebiler også. Det var ikke før brøytebilen kom at jeg fikk komme inn et sted å få varmen igjen.
Det satte en støkk i ham. Men han klatra opp bak rattet, kjørte den samme ruta, igjen og igjen. Sakte men sikkert slipper skrekken taket. Snart kan han kjøre forbi der det skjedde og ikke kjenne den følelsen i magen lengre.

Hviletid,Fredrik-1